Gårdagens självmordsattack där biståndsorganisationen Care hamnade i skottlinjen var inte en attack som riktade sig mot dom. De råkade bara komma i vägen när Taliban skulle slå till mot ett av underrättelsetjänstens hus i närheten. Såhär skriver de själva på sin hemsida: "Our attack was against a military-intelligence center handled by the former head of intelligence of the Kabul administration and containing a branch of Intel sharing by foreign invaders. That there was a NGO located on a street across this military zone then this has nothing to do with the plan of operation. The target of this operation was not [the NGO] and this has also been affirmed by [the NGO] in its statement describing the target as a compound close to their office." Hade Care varit målet hade det betytt en helt ny politik från deras sida och att risken för vår verksamhet ökat dramatiskt. Taliban har hittils undvikit att attackera biståndsorganisationer. Däremot har halvprivata företag finansierade av USA råkat illa ut.