Den här uppdateringen är från vad jag redan skrivit på Facebook sedan kl 7 i morse. Jag kommer att fortsätta att uppdatera om mer fakta kommer fram. Kl 07.45 Igår skrev jag på min blogg om en liten polisframgång i jakten på självmordsbombare i stade. Det verkar just nu som ett onödigt inlägg. Igår eftermiddag small det nära Försvarsdepartementet och ett 30-tal döda. Igår kväll fortsatte det i vår egen stadsdel, några kvarter från där vi bor, med en självmordsbombare som attackera vad som verkar vara säkerhetspolisens gästhus granne med Suits Hotel. Kl 5 i morse pågick fortfarande viss upprensningsverksamhet, men trafiken i området är fortfarande blockerad. Det verkar också som en internationell hjälporganisation som också är granne också skadats i explosionen och under upprensningsarbetet, men ännu är mycket rykten och lite konfirmerat. Attacken tycks ha utförts av en av de hårdföra talibangrupperna -Haqaninätverket. För någon vecka sedan hängdes ett antal talibanledare och igår dömdes en till döden och detta kan vara bakgrunden till vad som nu pågår All vår personal är dock i säkerhet. Fortsätter att uppdatera här om mer skulle hända Kl 09.15 Just nu, strax efter 9, verkar ytterligare en bomb ha exploderat i närheten av Abdul Haq rondellen ,Dunja Wedding hall, i början på Jalalabad road. Exakt läge ännu okänt. Detta är i utkanten av stan och inte i närheten av vår bostad. Det är dock i närheten av den väg vi ofta tar till jobbet, så det var ett klokt beslut att stanna hemma idag. Kl 10.30 Alla fientligheter i vår närmaste omgivning verkar nu ha upphört, peppar, peppar, och polisen "städar upp". Kl 11.30 Just nu har man öppnat alla stora vägar och bara det närmaste området är avspärrat. Kl 13.30 Det verkar just nu vara såhär: Attacken i natt genomfördes av Taliban mot NDS. Attacken i morse genomfördes av Haqani-nätverket mot vad alla tidningar och CO Abdullah säger är biståndsorganisationen Cares compound. Skulle det visa sig stämma så får det konsekvenser för andra biståndsorganisationer också. INSO, som är biståndsorganisationernas säkerhetsbyrå har ännu inte nämnt något namn eller kommit med sin analys. De brukar vänta till de har fakta på bordet och de brukar vara trovärdiga. Så nu väntar åtminstone jag på vad de har att säga innan jag drar för långtgående slutsatser. Sista ordet är inte sagt och det flyter in nya obekräftade uppgifter hela tiden och tyvärr har även jag bidragit till att sprida obekräftade rykten. Kl 14.30 Mitt i eländet så kommer en rapport att SAK fått tillbaks den ambulans som Taliban i provinsen Wardak tog tillsammans med chauffören. Chauffören hölls fången ett par dagar och förhördes innan han släpptes oskadd och idag meddelade Taliban att de lämnat ambulansen i ett avlägset område där SAKs personal kan hämta den. Kl 16.45 Det visar sig att det fortfarande är för tidigt att veta vem som var det egentliga målet för nattens och morgonens attacker. Annars pålitliga källor tror att angreppet på biståndsorganisationen kan ha avsett att bana vägen till en annan compound med ett högprofilmål, eller tom var en olycka där bomben gick av i förtid och på fel plats. Ingen grupp har ännu tagit på sig attentaten så mina påståenden om Taliban och Haqani-nätverket får väl också tills vidare betraktas som spekulationer