Fredag 22 nov. Karzai trixar (November, 2013)
Jag har tidigare skrivit att president Karzai har skaffat sig dåliga relationer med USA och verkar vara mer intresserad av sitt eget eftermäle än ett säkerhetsavtal med USA, oavsett konsekvenserna. Hans senaste piruett på Loja Jirgan som nu pågår är att säga att säkerhetsavtalet bör godkännas, men att det är näste president, efter valen i april, som skall skriva på. Så smiter man undan eget ansvar. USA är kallsinnigt till Karzais nya villkor. Jag kan tänka mig att Talibanerna applåderar hans utspel. Man kan se vad Pakistans eftergifter för Talibanerna inneburit: kaos och ett land som snabbt närmar sig avgrunden. Man kan bara hoppas att Karzai inte har det som förebild. Han har ju i olika försök att blidka dom frigivit hundratals fängslade Talibaner/terrorister som snabbt återvänt till sina forna kompisar...