Ikväll samlas vi utlänningar som bor i vår kompound för att kolla fotboll. En del på mer alvar än andra. Chelsea mot Manchester City. Några av kollegorna följer alla brittiska ligamatcher och håller naturligtvis på olika lag. Det är en bra förevändning för att träffas under lättsammare former än i arbetet och ett bra alternativ till Kabuls lite torftiga "nöjesliv". I kväll var det Alessandra som bjöd på sin italienska version av mammas köttbullar med en mängs läckerheter till. Igår bjöd Jörgen på en lovsjungen middag med vietnamesisk mat som han lärt sig laga under en månads studier på plats. Här är vi många nationer och det ges många möjligheter att få smaka mat från olika världsdelar. Och de här tillfällena av social samvaro är guld värd i den här miljön som annars kan bli ganska påfrestande i längden. Själv är jag ganska kass på att laga svensk husmanskost. Om jag kunde få tag på lingonsylt skulle jag kanske kunna göra rårakor 🙂 Bild: Anders ler för att han vet att Chelsea strax tar ledningen...

20131027-220213.jpg