Antalet presidentkandidater har nu krympt från 27 till 10 efter att valkommitten diskvalificerat ett antal hoppfulla. Kvar är 1. Dr. Abdullah Abdullah, former Minister of Foreign Affairs and runner-up in the 2009 elections 2. Abdul Rab Rassoul Sayyaf, former Jihadi leader and MP 3. Dr. Ashraf Ghani Ahmadzai, former chairman of the security transition process and former presidential candidate 4. Gul Agha Shirzai, former Minister of Urban Development and Governor of Nangarhar 5. Qayoum Karzai, brother of President Hamid Karzai 6. Dr. Zalmai Rassoul, former Minister of Foreign Affairs 7. Abdul Rahim Wardak, former Minister of Defense 8. Qutbuddin Hilal, member of Hezb-e-Islami Gulbuddin faction 9. Hedayat Amin Arsala, former Presidential Advisor 10. Sardar Muhammad Nader Naeem, nephew of former Afghan President Mohammad Daoud Khan Nu har de diskvalificerade kandidaterna 20 dagar på sig att överklaga valkommissionens beslut.

20131023-180054.jpg