Sista dagen på en lång ledighet som jag tillbringat som ensam utlänning i min bostadscompound. Det har gett mig den arbetsro jag behövt, men också avkoppling med promenader runtomkring i Kabul och möjlighet att träffa afghanska vänner jag inte sett på länge. En av gatorna man ofta går längs med är Toilet Street. Tro nu inte att gatan fått sitt smeknamn för att den är en liten äcklig bakgata. Nej, gatan är en halvstor gata som går mellan Haji Jacobu Mosqe och Kabul City Center, ett av stans gallerior. Namnet har den fått på grund av alla VVS-butiker som kantar gatan. Det här är butiker som man i Sverige, nästan enbart hittar i stadens utkanter. Här är en hel gata mitt i stadens centrum fylld med eleganta pjäser. På Google Maps ser jag nu att den också har namnet Shahidi Street. Annars är Kabul, som jag nämnt tidigare (se 3 okt), en stad med få gatunamn, på samma sätt som vi är vana vid. Bilder: Butiker längs med Toilet Street

20131019-172434.jpg

20131019-172501.jpg

20131019-172517.jpg